Beste bezoeker,

Graag verwijzen wij u naar onze nieuwe website www.groenendijkbedrijfskleding.nl.
Wilt u ons telefonisch bereiken? Bel dan naar : +31 (0) 488 4836 32

Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,

Groenendijk Bedrijfskleding BV

Goed veiligheidsschoeisel voorkomt bedrijfsongevallen en ziekteverzuim

Voor u als werkgever is goed veiligheidsschoeisel voor uw medewerkers erg belangrijk. Wist u dat bij 92% van de bedrijfsongevallen verkeerd schoeisel een rol speelt? Dit kan een verkeerde veiligheidsnorm of een niet geschikte zool voor de desbetreffende werkzaamheden zijn. Maar ook doordat de schoenen gewoonweg niet goed passen. Deze oorzaken kunnen leiden tot concentratieverlies en onoplettendheid, waardoor de kans op ongevallen op het werk toeneemt. Een passende veiligheidsschoenen is dus zeer belangrijk om ziekteverzuim en bedrijfsongevallen te voorkomen.

Een ruim assortiment veiligheidsschoenen

Door ons brede en ruime assortiment, ons deskundig advies en het individueel aanmeten met onze pasbus kunnen we uw medewerkers vrijwel altijd de juiste veiligheidsschoen aanmeten. Wij hebben een ruim aanbod genormeerde schoenen in ons assortiment, eventueel verkrijgbaar in diverse breedtematen. Enkele bekende merken die wij o.a. verkopen zijn Emma, Cofra, Elten en Bata.

Veiligheidsschoenen aanschaffen en onderhouden

Dat begint uiteraard bij de inkoop. Wij helpen u om per werknemer te beoordelen welke veiligheidsschoen past bij zijn/haar werkzaamheden. Uiteraard heeft een magazijnmedewerker andere schoenen nodig dan iemand die werkt in de zware industrie. In sommige gevallen zal een veiligheidslaars juist meer geschikt zijn.

Na de aanschaf is het belangrijk dat de schoenen goed onderhouden worden. Dit zal de veiligheid en levensduur aanzienlijk vergroten. Zorg ervoor dat schoenen tijdig worden vervangen en werknemers niet doorwerken op versleten schoenen. Dat geldt ook voor het doordragen na een ongeval. In dat geval voldoen schoenen mogelijk niet meer aan de veiligheidsnormen en -eisen.

Pasbus

Onze pasbus komt indien gewenst bij u op locatie langs om al uw medewerkers veiligheidsschoenen aan te meten. Van tevoren bepaalt u met uw accountmanager welke schoenen u in uw pakket wilt hebben. Wij nemen deze modellen mee als wij bij u komen passen. Wanneer dat is hangt af van de omgeving, het onderhoud en het gebruik.

Dat biedt u vele voordelen zoals o.a.:
-zorgvuldige registratie van de genomen maat per medewerker incl. bijzonderheden. Dit kan eventueel verwerkt worden in uw klantspecifieke webshop
-uw medewerkers ontvangen gegarandeerd goed passende veiligheidsschoenen
-wij komen naar u toe om alle medewerkers in één keer de juiste schoenen aan te meten, dit scheelt u en uw medewerkers veel tijd en voorkomt fouten

Lees hier meer over onze pasbus.

Pascomfort

Wanneer blijkt dat een medewerker met een standaard model veiligheidsschoen niet het gewenste loopcomfort heeft hebben wij hiervoor een passende oplossing in het Pascomfort-concept. Uw medewerker maakt zelf een afspraak bij een van de 40 filialen van Livit in Nederland. Daar wordt een scan van de voet gemaakt en een oplossing geboden. Bijvoorbeeld een aangepaste inlegzool, een kleine vermaking aan de stalen neus, een nieuw binnenwerk of zelfs een helemaal op maat gemaakte schoen.

De kosten worden in de meeste gevallen vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Wanneer een inlegzool of veiligheidsschoen versleten is, kan uw medewerker zelf weer een afspraak maken met Livit voor een herhaling. Deze kosten worden volledig door het UWV vergoed.

Podologie

Hoe goed de werkschoen ook is, soms kan deze niet volledig tegemoet komen aan voet-, houdings- en bewegingsklachten. Dan biedt podologie de oplossing. Door onze samenwerking met een podoloog bieden wij u de mogelijkheid om een paramedisch specialist te bezoeken. Die behandelt vele klachten en functiestoornissen, zoals voetklachten, hielklachten, enkelklachten, zenuwklachten, teenafwijkingen, voetdeformaties en been-, knie-, heup- en rugklachten. Lees hier meer over podologie. 

Door onze brede dienstverlening kunnen we iedereen bij uw bedrijf voorzien van passende veiligheidsschoenen, waardoor het ziekteverzuim en bedrijfsongevallen aanzienlijk kan dalen.

  • Wilt u een offerte aanvragen?

    Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Vul uw gegevens a.u.b. zo volledig mogelijk in. Zo kunnen we u beter helpen.