Beste bezoeker,

Graag verwijzen wij u naar onze nieuwe website www.groenendijkbedrijfskleding.nl.
Wilt u ons telefonisch bereiken? Bel dan naar : +31 (0) 488 4836 32

Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,

Groenendijk Bedrijfskleding BV

Genormeerde veiligheidskleding en beschermende kleding

In sommige werksituaties lopen uw medewerkers een aannemelijk gevaar. Dan is veiligheidskleding (wettelijk) een vereiste. Profi-Step levert genormeerde veiligheids- en beschermende kleding.

Wij bieden u:
-Veiligheidskleding die voldoet aan EN en ISO normen
-Beschermende kleding voor alle werk- en weersomstandigheden
Gecertificeerde kleding, gekeurd door erkende instituten
-Veiligheid, kwaliteit en draagcomfort voor uw medewerkers
-Keuze uit verschillende merken, in diverse prijsniveaus en in verschillende varianten en maten
-Advies en ondersteuning bij het kiezen van uw kledingpakket

Hoge Europese eisen

Er worden vaak strenge eisen gesteld door de overheid, maar vaak ook door werkgevers en opdrachtgevers. Daarom voldoet onze kwalitatieve veiligheidskleding aan deze hoge Europese eisen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren.

Enkele voorbeelden van eisen:

-Bescherming tegen gevaarlijke en irriterende stoffen
-Vuur- en vonkbestendige kleding bij brandgevaar
-Beschermende kleding bij alle weersomstandigheden (neerslag, kou, bescherming tegen zonnestraling)
-Veiligheidskleding met retroreflecterend en fluorescerend materiaal

Wij hebben voor u een overzicht gemaakt met de meest voorkomende normeringen in veiligheidskleding. Klik hier om het overzicht te bekijken.

Welke veiligheidskleding of beschermende kleding heeft u nodig?

Hoe bepaalt u aan welke criteria uw werkkleding moet voldoen? Met een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) worden risico’s binnen uw bedrijf bepaald. Op basis daarvan kunnen acties worden ondernomen om de risico’s binnen uw bedrijf te verkleinen. Een mogelijk hulpmiddel hierbij zijn persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), waaronder ook veiligheidskleding valt. Belangrijk in uw keuze is of de kleding voldoet aan de juiste vereisten, of deze voldoende draagcomfort biedt maar ook op welke manier de kleding te reinigen en onderhouden is.

Langere levensduur

De levensduur van veiligheidskleding wordt door de producent meestal tot een bepaald aantal wasbeurten gegarandeerd. Tot dit aantal wasbeurten moet de veiligheidskleding minimaal blijven voldoen aan de normeringen die erop zitten. Dit geldt ook voor eventueel reflecterend materiaal (striping) welke op de kleding is aangebracht. Natuurlijk is het gebruik en de opslag van de kleding ook bepalend voor de levensduur. Een regenpak zal bijvoorbeeld veel minder lang meegaan wanneer u deze na gebruik niet goed laat drogen.

  • Wilt u een offerte aanvragen?

    Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Vul uw gegevens a.u.b. zo volledig mogelijk in. Zo kunnen we u beter helpen.