Beste bezoeker,

Graag verwijzen wij u naar onze nieuwe website www.groenendijkbedrijfskleding.nl.
Wilt u ons telefonisch bereiken? Bel dan naar : +31 (0) 488 4836 32

Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,

Groenendijk Bedrijfskleding BV

PBM: goede bescherming is van levensbelang

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) bieden bescherming tegen gevaren en risico’s in werksituaties. Wij bieden een breed assortiment PBM’s van A-merken. Maar hoe kiest u nu het juiste PBM pakket, afgestemd op uw situatie?

Enkele voorbeelden van persoonlijke beschermingsmiddelen:

veiligheidskleding
veiligheidsschoenen
Voldoen minimaal aan CE eisen met veiligheidsklasse S1 (stalen neus, dichte hiel), S1P (stalen neus, dichte hiel en antiperforatie tussenzool), S2 (stalen neus, dichte hiel en waterafstotend bovenmateriaal) of S3 (stalen neus, dichte hiel, waterafstotend bovenmateriaal en antiperforatie tussenzool).
-veiligheidsbrillen (eventueel in sommige gevallen ook mogelijk op sterkte)
-gehoorbescherming zoals o.a. otoplastieken  (gehoorbescherming op maat)
-gelaatsbescherming zoals o.a. helmen
-adembescherming, zoals o.a. volgelaatsmaskers, stofmaskers, disposable maskers
-handschoenen

Goed advies is essentieel

Bij PBM draait het allemaal om uw veiligheid en daar hoort uiteraard goed advies bij. Om u de juiste producten te kunnen adviseren worden onze accountmanagers, binnendienst- en showroom collega’s regelmatig getraind in de nieuwste producten en normeringen. Zo blijven we up-to-date en kunnen we u goed adviseren. Onze accountmanagers komen graag bij u op bezoek om samen met u uw pakket door te nemen.

Gehoorbescherming

Gehoorschade door lawaai op de werkvloer is één van de meest voorkomende beroepsziekten in Nederland. Een belangrijke oorzaak is onvoldoende gebruik van de juiste gehoorbescherming. Een sluipend gevaar, want gehoorschade is onomkeerbaar.

Een te lange blootstelling aan harde geluiden kan aanzienlijke gehoorschade opleveren. Vanaf 85 dB (A) is men wettelijk verplicht om gehoorbescherming te dragen. De werkgever is verplicht om vanaf 80 dB(A) gehoorbescherming aan te bieden. Om te weten of uw medewerkers bescherming nodig hebben, kunnen wij een meting bij u op locatie verrichten. Deze meeting wijst uit waar er in uw bedrijf gehoorbescherming vereist is. Het rapport kan toegevoegd worden aan uw risico-inventarisatie.

Er zijn diverse manieren om uw oren te beschermen:
– Oordoppen (eenmalig en herbruikbare versies)
Otoplastieken (op maat gemaakte oorstukjes, biedt veel comfort, voor frequent gebruik)
– Passieve gehoorbescherming (gehoorkappen: filtert schadelijke geluiden, maar zorgt ervoor dat bijvoorbeeld stemmen wel hoorbaar zijn)
– Actieve gehoorbescherming (bijvoorbeeld communiceren of bellen vanuit een gehoorkap)

Tips:
– Draagt u vaak gehoorbescherming, kies dan voor otoplastieken. Deze bieden het meeste comfort en zijn voor u op maat gemaakt.
– Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur, betere betrouwbaarheid en veiligheid. Wij kunnen u hierin adviseren.

Lees hier een nieuwsbericht over gehoorbescherming.
Lees hier meer over onze otoplastieken en BlueCom Pro.

Hoofdbescherming

Het dragen van hoofdbescherming is op veel werkplekken verplicht. Zo is men verplicht om een veiligheidshelm te dragen wanneer men het risico loopt zijn/haar hoofd te stoten, als er vallende of wegvliegende voorwerpen in de buurt zijn of men in de buurt van (hijs)kranen is. Op een bouwplaats wordt dit meestal aangegeven door een rond blauw bord met hierop een veiligheidshelm.

Tips:
– Veiligheidshelmen hebben een levensduur van gemiddeld 3 tot 5 jaar bij normaal gebruik.
– Veiligheidshelmen hebben een houdbaarheidsdatum, controleer deze regelmatig.
– Een veiligheidshelm moet aan de volgende eisen voldoen. Er moet een fabricagedatum en een CE teken op vermeld staan.
– Na een val of stoot moet de helm vervangen worden. Anders is het raadzaam de helm na de aangeven levensduur van de fabrikant te vervangen.
– Het opbergen van de helm kan het beste op een donkere plaats, UV-stralen kunnen namelijk het kunststof van de helm aantasten.
– Een helm van polycarbonaat zorgt voor een goede impact bescherming en acetaat bij chemisch gevaar.
– Houd er rekening mee dat de stootpet bescherming biedt tegen stoten, niet tegen vallende voorwerpen.
– Stel het bandenstel goed af. Zo valt hij niet snel af met bukken.

Oogbescherming

Ogen kunnen beschadigd worden door stof, rondvliegend materiaal, vonken, e.d. Dan kan er snel onherstelbaar letsel ontstaan. Goede oogbescherming is dus heel belangrijk.

Oogbescherming is nodig bij:
– Optische gevaren (ultraviolet, infrarood, UV-licht, laser)
– Mechanische gevaren (vaste deeltjes, stof, zand, splinters)
– Chemische gevaren (vloeistoffen en gassen)
– Thermische gevaren (hittestraling en contacthitte)
– Ergonomische gevaren (verkeerde houding, onjuiste sterkte)
– Elektrische risico’s (door elektrische boog)

Een veiligheidsbril biedt veiligheid. Voor extra draagcomfort voor brildragende medewerkers bieden wij een veiligheidsbril op sterkte aan. Wanneer u kiest voor een veiligheidsbril op sterkte ontvangt u van ons een bestelformulier. Hiermee kan uw medewerker een bezoek brengen aan één van de aangesloten Honeywell dealeropticiens bij u in de buurt.

Tips:
– Reinig elke dag uw veiligheidsbril. Dit zorgt voor beter zicht. Goed onderhoud zorgt voor een langere levensduur, betere betrouwbaarheid en veiligheid.
– Anti-condenscoating zorgt ervoor dat glazen niet beslaan

Adembescherming

Er zijn vele soorten adembescherming, dus voor elke situatie kunnen wij u een passende oplossing bieden. Of u nu blootgesteld wordt aan stof of schadelijke gassen/dampen, er is altijd een product om u hiertegen te beschermen. Denk hierbij aan disposable stofmaskers, halfgelaatsmaskers, volgelaatsmaskers of een compact air systeem. Onze accountmanagers helpen u graag met het uitzoeken van de juiste producten voor uw werkzaamheden.

Veiligheidskleding voor hogere zichtbaarheid

In sommige situaties is het verplicht kleding te dragen die voldoet aan een bepaalde klasse van hoge zichtbaarheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de weg- en waterbouw of bij werkzaamheden langs het spoor. De klasse van de kleding wordt bepaald door de hoeveelheid fluorescerend materiaal en retroreflecterend materiaal welke gebruikt is. In enkele gevallen behaalt de medewerker de vereiste klasse al door een veiligheidsvestje te dragen maar in andere gevallen is er meer fluorescerend en retroreflecterend materiaal nodig om aan de eisen te voldoen. Zowel de veiligheidsvestjes als een complete lijn van jassen, broeken, tuinoveralls en overalls hebben wij in ons assortiment.

Lees hier meer over onze veiligheidskleding.

Handschoenenplan

Bij vrijwel alle werkzaamheden worden de handen veelvuldig gebruikt. Handschoenen beschermen bijvoorbeeld tegen hitte en kou of bepaalde chemische stoffen. Ze kunnen u daar waar gewenst meer grip bieden wanneer u werkt met gladde voorwerpen. Of ze zijn snijbestendig om u te beschermen wanneer u werkt met scherpe voorwerpen. Wanneer er mechanische of chemische risico’s zijn, is een goed veiligheidsadvies onmisbaar.

Wij werken samen met specialisten zodat wij u goed kunnen adviseren. Onze accountmanagers komen indien gewenst samen met de specialist van de fabrikant bij u op bezoek om een inventarisatie te maken van de werkzaamheden en risico’s. Aan de hand daarvan wordt een handschoenenplan opgesteld met hierin opgenomen de handschoenen die uw medewerkers maximaal bescherming bieden tijdens hun werkzaamheden. Een ander doel van een handschoenenplan is het aantal handschoenen wat bij uw bedrijf in omloop is te reduceren. Dit kan een aanzienlijke kostenbesparing opleveren op de lange termijn. Een doel kan ook zijn om het aantal verschillende modellen handschoenen dat in omloop is te verminderen, wat u een aanzienlijke kostenbesparing kan opleveren.

Wilt u meer advies of informatie?

Neem dan contact met ons op via 0488-483632 of info@profistep.nl. Of maak dan een afspraak met één van onze accountmanagers voor een advies op maat.

  • Wilt u een offerte aanvragen?

    Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Vul uw gegevens a.u.b. zo volledig mogelijk in. Zo kunnen we u beter helpen.