Beste bezoeker,

Graag verwijzen wij u naar onze nieuwe website www.groenendijkbedrijfskleding.nl.
Wilt u ons telefonisch bereiken? Bel dan naar : +31 (0) 488 4836 32

Wij helpen u graag!

Met vriendelijke groet,

Groenendijk Bedrijfskleding BV

Bewuste keuze voor veiligheid

Normeringen en de daarbij behorende certificaten op kleding kunnen u helpen een juiste keuze te maken uit het aanbod van veiligheidskleding. Beschermende kleding aanschaffen is hierdoor ook een kwestie van een bewuste keuze naar aanleiding van de risico’s die uw medewerkers lopen tijdens hun werkzaamheden.

De levensduur van de veiligheidskleding wordt door de producent meestal tot een bepaald aantal wasbeurten gegarandeerd. Tot dit aantal wasbeurten moet de veiligheidskleding minimaal blijven voldoen aan de normeringen die erop zitten. Dit geldt ook voor eventueel reflecterend materiaal (striping) welke op de kleding is aangebracht. Natuurlijk is het gebruik en de opslag van de kleding ook bepalend voor de levensduur.

Naast kleding bieden PBM’s u ook een betere veiligheid tijdens uw werkzaamheden, denk hierbij bijvoorbeeld alleen al aan een juist genormeerde veiligheidsschoen. Het is juist de combinatie van kleding en PBM’s die de veiligheid voor de drager garandeert.

EN normen, ISO normen en Europese richtlijnen voor persoonlijke beschermingsmiddelen

Wij bieden u een volledig assortiment hoogwaardige EN- en ISO gecertificeerde veiligheidskleding, veiligheidsschoenen en PBM’s. Deze producten voldoen aan één of meerdere van onderstaande  EN- , ISO normen en Europese richtlijnen voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Wat houden deze normeringen en certificaten in? Hieronder bieden we u een beknopt overzicht.

Certificaten:

Oeko-Tex

Oeko-Tex is een humaan-ecologisch productmerk. Het is het  toonaangevende globale gezondheidsmerk voor textiel. Dit biedt u de garantie dat de gecertificeerde textielproducten niet schadelijk zijn voor de gezondheid. Textiel wordt getest op schadelijke kleurstoffen en chemicaliën die uw gezondheid kunnen aantasten. Zie ook www.oeko-tex.com.

EU-bloem

De EU-bloem is het milieumerk van de EU. Als een kledingstuk het EU-bloem certificaat draagt, dan zijn de stoffen zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd (zonder dat er afbreuk is gedaan aan de kwaliteit en effectiviteit). Er worden bijvoorbeeld geen formaldehyde en andere giftige stoffen in de productie gebruikt en ook geen chloor in het bleekproces. Ook de verboden azo kleurstoffen en het gebruik van nikkel in knopen en ritssluitingen is uitgesloten. Het garandeert tevens dat het product getest is op chemicaliënresten die schadelijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Zie ook www.ecolabel.eu.

Loxy

Loxy retro reflecterend materiaal overtreft qua helderheid van het gereflecteerde licht het hoogste niveau van norm EN 20471 (de Europese norm voor kleding met een hoog zichtbaarheidsniveau). Zo bent u goed zichtbaar en verlaagt dit het risico op ongevallen. Het materiaal overtreft bij de zeven belangrijkste praktijkproeven de gestelde norm op het functioneren bij temperatuurschommelingen, vouwen bij lage temperaturen, wassen, functioneren in de regen, slijtage, soepelheid en het chemisch reinigen.

YKK/YCC

YKK is de grootste producent ter wereld op het gebied van fournituren (zoals ritssluitingen en knopen) en staat bekend om haar hoge kwaliteit. YCC is een snel groeiende leverancier van ritsen en onderdelen. Ook zij staat bekend om een betrouwbare en uitstekende kwaliteit.

Cordura®

Cordura® is zeer duurzaam materiaal. Het heeft een hele hoge slijtvastheid en bestendigheid tegen scheuren en gaten. Het is 10x duurzamer dan katoen, 3x duurzamer dan standaard polyester en 2 x duurzamer dan standaard nylon.

Lycra®

Kleding waarin Lycra® is verwerkt is duurzaam en comfortabel. Het wordt in stoffen gebruikt om het materiaal rekbaar te maken. De Lycra® vezels zorgen er tevens voor dat het kledingstuk na uit te zijn gerekt weer  terugkomt in de oorspronkelijke vorm.

Coolmax®

Coolmax® is hoogwaardig technologisch ‘ademend’ materiaal uit speciaal ontworpen polyestervezel.  Producten met Coolmax® garens hebben de eigenschap dat ze de huid droog houden en transpiratievocht sneller kan verdampen. Deze vezels leiden vocht weg van de huid, wat zorgt voor meer draagcomfort. Het helpt de lichaamstemperatuur constant te houden.

Work-tex

Kleding met dit membraan beschermt effectief tegen wind en regen terwijl het lichaam kan blijven ademen. De speciale vezelstructuur zorgt ervoor dat warmte en vocht van het lichaam afgevoerd worden.

Normeringen:

Europese richtlijn 89/656/EEG

In de Europese richtlijn worden drie risicoklassen onderscheiden. Per klasse zijn er eisen vastgesteld waaraan de drager van de kleding moet voldoen. De gecertificeerde kleding die nodig is om aan deze eisen te voldoen is te herkennen aan het CE-etiket.

Klasse 1:              Laag risico, bijvoorbeeld regenkleding, controle gebeurt door leverancier zelf.
Klasse 2:              Gemiddeld risico, bijvoorbeeld laskleding en zichtbaarheidskleding, controle gebeurt door een onafhankelijk testinstituut.
Klasse 3:              Hoog risico, bijvoorbeeld kleding die bescherming biedt tegen het risico van chemicaliën en een vlamboog, controle gebeurt jaarlijks door een onafhankelijk testinstituut.

Gecertificeerde  kleding is te herkennen aan een CE etiket.

EN 1149

Beschermende kleding  ter voorkoming van elektrostatische oplading (explosie en brand). Antistatische kleding voorkomt dat door elektrostatische oplading vonken ontstaan, die brand of explosies kunnen veroorzaken.

IEC 61482-2

Beschermende kleding tegen thermische gevaren van een elektrische boog. Voor werken onder spanning waarbij blootstelling aan een elektrische vlamboog een risico vormt. Valt in risicoklasse |||.

EN-ISO 11611

Beschermende kleding voor gebruik bij lassen en aanverwante werkzaamheden. De EN-ISO 11611 is de opvolger van de EN-470-1. Het heeft betrekking op veiligheidskleding die beschermt tegen spatten van gesmolten metalen, toevallig vlamcontact en UV-stralen in risicoklasse ||.

De norm kent twee klassen:
Klasse 1: stralingswarmte > 7 seconden, metaaldruppels > 15
Klasse 2: stralingswarmte > 16 seconden, metaaldruppels > 25
De kleding wordt onderworpen aan een vlamverspreidingstest (ISO 15025).
Kleding die aan deze norm voldoet, moet altijd aan de voorwaarden voldoen van de norm ISO 13688.
ISO 11612 – Bescherming tegen hitte en vlammen

Beschermende kleding tegen korte contacten met een vlam, convectie – en  stralingshitte. Valt in risicoklasse ||.

EN 13034-6

Beschermende kleding tegen vloeibare chemicaliën. Valt in risicoklasse |||.  Biedt een beperkte bescherming tegen kleine spatten of een lichte nevel van chemische vloeistoffen.

ISO 20471, klasse 1, 2 en 3

Hoge zichtbaarheidskleding voor professioneel gebruik. Valt in risicoklasse ||. Er zijn specifieke eisen vastgelegd m.b.t. de plaatsing van het fluorescerend en reflecterend materiaal op romp, mouwen en pijpen. Deze norm vervangt de norm EN-471.

Klasse 3 vergt 0,8 m2 fluo oppervlak en 0,2 m2 reflecterend oppervlak.
Klasse 2 vergt 0,5 m2 fluo oppervlak en 0,13 m2 reflecterend oppervlak.
Klasse 1 vergt 0,14 m2 fluo oppervlak en 0,10 m2 reflecterend oppervlak.

Lees hier meer over deze norm.

EN 342

Beschermende kleding tegen koude en lage temperaturen. Ademende werkkleding tegen een koude omgeving, gekenmerkt door een combinatie van vochtigheid, wind en een luchttemperatuur lager dan -5° Celsius. Valt in risicoklasse ||.

EN 343

Beschermende kleding tegen neerslag. Valt in risicoklasse |. Ademende beschermende kleding tegen neerslag (regen, sneeuw), mist, vochtigheid, wind en andere gure (weers)omstandigheden.

Normeringen voor veiligheidsschoeisel:

SB 

Volgens EN 345. De veiligheidsschoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule.

S1 

De veiligheidsschoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeuk resistentie van 200 joule. Daarnaast is de schoen antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

S1 + P 

De veiligheidsschoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeuk resistentie van 200 joule en een stalen- of antiperforatie tussenzool in loopzool. Daarnaast is de veiligheidsschoen antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak.

S2 

De veiligheidsschoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeuk resistentie van 200 joule. Daarnaast is de veiligheidsschoen antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend overleer.

S3 

De veiligheidsschoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeukresistentie van 200 joule en voorzien van een stalen of antiperforatie tussenzool . Daarnaast is de veiligheidsschoen antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend overleer.

S3 + N

De veiligheidsschoen is voorzien van een stalen- of kunststof neus met een indeuk resistentie van 200 joule en voorzien van een stalen of antiperforatie tussenzool. Daarnaast is de veiligheidsschoen antistatisch en voorzien van een gesloten hiel en een schokabsorberende hak. Voorzien van waterafstotend overleer met extra beschermende kruipneus.

S4

Veiligheidslaarzen voorzien van stalen of kunststof neus met indeuk-resistentie van 200 joule. Daarnaast is de veiligheidslaars antistatisch en voorzien van gesloten hier en schokabsorberende hak. De veiligheidslaars is volledig waterdicht.

S5

Veiligheidslaarzen met dezelfde eigenschappen als de veiligheidslaarzen met klasse S4, echter beschikken veiligheidslaarzen met klasse S5 over een antiperforatie tussenzool.

Wilt u graag meer informatie ontvangen?

Dan informeren wij u graag telefonisch of persoonlijk. Neem dan contact met ons op via 0488-483632 of info@profistep.nl.

  • Wilt u een offerte aanvragen?

    Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Vul uw gegevens a.u.b. zo volledig mogelijk in. Zo kunnen we u beter helpen.